Beiaardconcert op Kerstavond

Pieter Maassen werkt als stadsbeiaardier van Oosterhout op grote hoogte nl, de klokkentoren van de Sint-Jansbasiliek.  Op Kerstavond (di 24 december) voorafgaand aan de hoogmis van 11.00uur, verzorgt hij traditiegetrouw een nachtconcert van 22.00 – 22.45 uur.

Al meer dan 25 jaar worden de nachtmisbezoekers, op weg naar de hoogmis in de St. Jansbasiliek in Oosterhout, in de Kerstsfeer gebracht door de klanken van de Oosterhoutse beiaard. Het is voor Pieter Maassen hét moment om melodieën ten gehore te brengen zoals: Stille nacht heilige nacht, Süser die Glocken nie Klingen en O Come All Ye Faithful. Maar er is ook ruimte voor de volgende melodieën:  Luidklokjes klingelingeling, Blue Christmas en Have yourself a Merry little Christmas.

Van 22.45 – 23.00u worden de DRIE luidklokken van de St. Jansbasiliek geluid en deze worden door Maassen aangevuld tot een ‘ZEVEN-GELUI’, zoals dat in grote steden als Utrecht met Kerst te horen is. Door dit Zeven-gelui zijn er nog reeksen tonen te horen zoals dat in Engeland gebeurt in de ‘St Pauls cathedral’.

Scroll naar boven