Benefietconcert rondom Maarschalkerweerdorgel

Op dinsdagavond 13 juni 2023 (aanvang: 20.00 uur) organiseert de Stichting Ludens het tweede concert van dit jaar rondom het Maarschalkerweerdorgel van de Sint-Jansbasiliek. Het belooft een groots evenement te worden: orgel-, orkest- en koormuziek verzorgd door het Schoolkoor- en orkest van het Stedelijk Gymnasium te Breda en RK Jongerenkoor YRDV uit Raamsdonksveer, onder leiding van Frans van Dun en stadsorganist Jan Willems. De toegangsprijs bedraagt slechts €5,-. De opbrengst gaat naar de instandhouding van het Maarschalkerweerdorgel.


Jongeren vinden het geweldig om in de Basiliek en rondom het Maarschalkerweerdorgel op te treden en klassieke muziek uit te voeren. Enkele getalenteerde leerlingen van het Stedelijk Gymnasium zullen solistisch optreden: als zangsolist, als pianist of als organist op het Maarschalkerweerdorgel. Op het programma staan onder meer beroemde koorwerken van Mozart (Ave Verum), Händel (Halleluia uit de Messiah) en vijf delen uit het aangrijpende Requiem van Mozart. Daarnaast klinkt ook eigentijdse muziek van onder anderen John Rutter, Karl Jenkins en John Williams.

Houdt u van mooie muziek en wilt u de instandhouding van het Maarschalkerweerdorgel ondersteunen: komt u allen naar dit mooie Benefietconcert op 13 juni.

Scroll naar boven