Capella Catharina

In februari 2011 werd door pastoor Anton Kamps een nieuw liturgisch koor opgericht voor de zojuist gevormde Catharinaparochie. Het koor kreeg de naam Capella Catharina. Het is een kamerkoor geworden met leden tussen de 20 en de 50 jaar oud. De Capella Catharina verzorgd eens per maand een viering in één van de kerken van de Catharinaparochie, meestal in de Basiliek. Het repertoire bestaat uit meerstemmig klassiek repertoire uit alle eeuwen. Het koor staat onder leiding van Jan Willems. Ton Stevens is als organist bij het koor betrokken. De reacties van de kerkgangers en van de pers over de prestaties van dit jonge koor, zijn zeer positief. De huidige leden zijn vaak in hun jeugd of studententijd actief geweest in diverse koren. Zo zongen een aantal leden vele jaren bij De Oosterhoutse Nachtegalen, het Jeugdkoor Sint-Jan, Jongerenkoor YRDV en diverse kamerkoren. Veel leden volgen ook privé nog zanglessen.Voor de Capella Catharina zoeken we nog enkele enthousiaste zangers en zangeressen tussen de 20 en 50 jaar die het een uitdaging vinden om klassiek repertoire van hoge kwaliteit in te studeren en maandelijks uit te voeren tijdens een viering op zondagmorgen in de basiliek. Om de kwaliteit te garanderen, wordt bij aanmelding wel een stemtest afgenomen.De repetities vinden plaats op vrijdagavond tussen 20.15u en 22.15u in Het Koetshuijs, naast de Pastorie aan de Markt. waarna er uiteraard de mogelijkheid is om samen wat te drinken in het Oosterhoutse uitgaansleven: een uitdieping van de eeuwenoude relatie tussen kerk en kroeg!
Dus: ben je tussen de 18 en 50 jaar? Hou je van zingen van klassiek repertoire en een gezellige sfeer? Kom dan gerust eens kijken en luisteren bij een uitvoering of repetitie.
Het Koetshuis vind je naast de pastorie, Markt 17.
Voor vragen: ilsewillems@casema.nl. Het koor heeft ogen een eigen website: www.capellacatharina.nl, met daarop foto’s en muziekfragmenten.
Je vindt de Capella Catharina ook op Facebook
.
Scroll naar boven