Gemengd Koor Sint-Jan

Het Gemengd Koor Sint-Jan heeft ruim 30 leden en zingt in de Basiliek tijdens de vieringen op zondag, hoogtijdagen en bij uitvaarten. Het koor staat onder leiding van kerkmusicus Frans Bullens en wordt begeleid door Jan Willems, de organist van de Basiliek.
Het koor zingt meerstemmige liturgische gezangen ,motetten en missen van o.a. Mozart, Haydn, Gounod en Schubert. Daarnaast staan ook werken van hedendaagse componisten op het repertoire, zoals Frans Bullens, de Oosterhoutse componist Marinus de Jong, Albert de Klerk en Herman Strategier .

Er zijn ook maandelijks vieringen waarbij alleen de dames of de heren zingen. De heren zingen dan de gregroriaanse gezangen van de betreffende zondag of missen in het latijn van o.a. Perosi en Nieland en de dames zingen mooie muziek voor vrouwenkoor van o.a. Fauré, Gounod , Delibes, en Haller.

Repetitietijden
De repetities zijn op maandag van 19.30 u tot 21.30 u in de Basiliek en ‘s winters in het nabijgelegen Koetshuis. Er wordt gestreefd naar een optimale voorbereiding voor de liturgische vieringen in een heel prettige werksfeer.

Kom eens kijken bij de repetitie
U bent van harte welkom om kennis te maken en sfeer te proeven. Ook kunt u voor verdere informatie contact opnemen met de secretaris van het koor: mevrouw Elly Poppelaars (tel: 0162 422091 / email: ellypoppelaars@hotmail.com) of met de dirigent Frans Bullens (tel: 0162 321604 / email: f.bullens@hetnet.nl)

Scroll naar boven