Orgel + hobo tijdens derde Marktconcert

Het derde Marktconcert vindt plaats op zaterdag 17 juli en wordt verzorgd door de organist Hans Okkerse uit Dordrecht. Hans behoort al bijna tot het meubilair van de Basiliek, want hij was al vele malen te gast in de Marktconcert-serie.
Vaak trad hij de afgelopen jaren op samen met zijn dochter Manja op viool. Dat was ook de planning voor dit jaar, maar vanwege de Corona-versoepelingen kon Manja een opnieuw geplande concertreeks met haar orkest niet laten schieten. Om die reden heeft Hans de bekende hoboïste Diana Abspoel gevraagd om dit Marktconcert samen met hem te verzorgen.
Voor de combinatie van hobo en orgel zijn vele schitterende composities geschreven en deze combi heeft nog niet eerder geklonken tijdens deze serie zomerconcerten. Het duo speelt mooie muziek van J.S. Bach (hoboconcert), C. Saint-Saens, C. Nielsen en H. Andriessen (de aangrijpende ballade). Daarnaast speelt Hans een aantal solowerken van o.a. E. Gigout, L.J.A. Lefebure-Wely, en J. Nieland (de bekende toccata). Van harte aanbevolen dit derde Marktconcert!

Scroll naar boven