Vrijdag 20 december 2019

Ook dit jaar zal er in het centrum van Oosterhout een Nightfever zijn. Dit evenement zal plaatsvinden in de basiliek op vrijdag 20 december tussen 19.00 en 22.00 uur. De muziek wordt verzorgd door een samengesteld gemengd koor, dat meditatieve muziek uit o.a. Taizé zal zingen.

Het Maarschalkerweerdorgel wordt bespeeld door basiliekorganist Jan Willems. Ook speelt er een instrumentaal ensemble, bestaande uit hobo, klarinet, fluit en orgel (organist: Leo Alewijnse). Pianist Ton Stevens en violist Floris Hovers spelen meditatieve muziek van Arvo Pärt.

Nightfever geeft belangstellenden de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier de basiliek te bezoeken en een kaarsje op te steken of te luisteren naar Taizéliederen en meditatieve muziek. Ook zijn er momenten van stilte en is er doorlopend de mogelijkheid voor ontmoeting en gesprek met vrijwilligers, een priester of een dominee. Daarnaast biedt Nightfever de mogelijkheid om de drukte van de dag voor een moment te vergeten of een intentie te schrijven.

De avond wordt in oecumenisch verband georganiseerd door de Catharinaparochie in samenwerking met o.a. de Protestantse Gemeente Oosterhout, Gemeenschap Chemin-Neuf van de Paulusabdij, de Jubilee gemeente, en de andere kloostergemeenschappen in Oosterhout.

Nightfever werd de afgelopen jaren bezocht door honderden mensen, die geraakt werden door de laagdrempelige mogelijkheid voor rust, meditatie en gesprek. Het is een bijzondere ervaring, zowel voor de deelnemers als voor de organisatoren. Klik hier voor een impressie van vorig jaar.

U kunt zich ook nog steeds aanmelden als vrijwilliger voor deze avond. U kunt dat doen via het emailadres nightfeverlightoosterhout@gmail.com

Scroll naar boven