Vrijdag 22 december 2023

19.00u: Nightfever-Light in de Basiliek

Ook dit jaar zal er in het centrum van Oosterhout een Nightfever zijn. Dit evenement zal plaatsvinden in de basiliek op vrijdag 22 december tussen 19.00 en 21.30 uur. De muziek wordt verzorgd door een samengesteld gemengd koor, dat meditatieve muziek uit o.a. Taizé zal zingen. Het Maarschalkerweerdorgel wordt bespeeld door stadsorganist Jan Willems. 

Op vrijdagavond 22 december openen we weer de deuren van de basiliek voor iedereen die een moment van rust en bezinning zoekt. Mensen kunnen de kerk binnen komen en weggaan wanneer ze dat zelf willen. Ze kunnen er een kaarsje opsteken, even zitten, of een intentie schrijven. Ondertussen klinken er Taizé-liederen, meditatieve teksten en zijn er regelmatig momenten van stilte. De basiliek zal open zijn van 19:00 tot 21.03 uur met een afsluitend avondgebed om 21.00.

Het is echt bijzonder om deze avond mee te maken en misschien wel mee te organiseren!

Ook vanuit de Catharinaparochie hopen we weer op vrijwilligers om deze avond een succes te maken! Wilt u meehelpen met bijvoorbeeld het klaarzetten en opruimen van de kerk, kaarsjes uitdelen op straat, zingen in het Taizé-gelegenheidskoor? Uw hulp is meer dan welkom!

Aanmelden als vrijwilliger kan bij het secretariaat van de H. Catharinaparochie: info@catharina-parochie.nl tel. 0162-43 23 39. Meezingen met de Taizé-liederen kan ook: aanmelden bij Ilse Willems: basilieksintjan@catharina-parochie.nl tel. 06-11360162

Scroll naar boven