Witte Donderdag 6 april 2023

19.00u Hoogmis van Witte Donderdag

Vaste gezangen: Missa Brevis (G.P. da Palestrina)
Wisselende gezangen: Waar vriendschap heerst en liefde (Valkestijn), Christus factus est (Bruckner), Tantum Ergo (Duruflé), God so lloved the world (Chilcott), Stay with me (Taizé) e.a.
Orgelwerken: Fantasia in c BWV 537 & Schmücke dich, o liebe Seele (Bach) & Beim letzten Abendmahl (Reger)

Uitvoerenden: Capella Catharina o.l.v. Jan Willems & Ton Stevens (orgel)

Net zoals Jezus de laatste avond van zijn leven aan tafel ging met zijn leerlingen, vieren ook wij met elkaar op deze avond onze verbondenheid met hem in het delen van de gaven van brood en wijn. Ook vindt er, net als in de bijbel, een voetwassing plaats. Aan het einde van de viering gaan we over naar de voorbereiding op Goede Vrijdag. Het altaar wordt dan geheel ontkleed en de hosties worden in het rustaltaar geplaatst. Tijdens deze ceremonie zingen we het Tantum ergo en zingt de Capella Catharina ‘God so loved the world’ van Bob Chilcott. Daarnaast werk van Palestrina en Bruckner (Christus factus est). Ton Stevens bespeelt de beide orgels met o.a. werken van Bach en Archer.

Iedereen is welkom in de basiliek! De vieringen worden ook online gestreamd via de facebookpagina van de Catharinaparochie en op ons YouTubekanaal.

Scroll naar boven