Familie Kalkman verzorgt Wout Kalkman Memorial Marktconcert

Het tiende en voorlaatste Marktconcert op zaterdagmiddag 4 september om 14.30 uur wordt verzorgd door de familie Kalkman met enkele muzikale vrienden. Begin 2019 overleed de bekende Oosterhoutse organist Wout Kalkman. Naast organist was Wout ook componist, waarbij hij de laatste jaren vaak het pseudoniem Walter Barendse gebruikte.

Wout heeft de afgelopen jaren vele Marktconcerten verzorgd, vaak samen met zijn dochters. Met een zorgvuldig samengesteld programma van zowel klassieke, populaire en ook jazz-muziek wist hij vele niet-orgelliefhebbers naar de Basiliek te lokken. Dit past uiteraard perfect in de doelstelling van de Stichting Ludens om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met het Maarschalkerweerdorgel.

Ter nagedachtenis aan Wout hebben de muzikale adviseurs van Ludens bedacht om één van de laatste Marktconcerten van elk seizoen vorm te geven als een Wout Kalkman Memorial Marktconcert (WKMM), waarbij een programma geheel in de stijl van Wout wordt geprogrammeerd. Dit jaar wordt het WKMM-concert verzorgd door de musicerende kinderen Kalkman, Anne-Marie (viool), Danielle (fluit), en Kat (toetsen) aangevuld met enkele muzikale vrienden van Wout (Frans Bullens, Antony Hermus, Ton Stevens & Jan Willems). Op het programma vanzelfsprekend composities van Walter Barendse (o.a. zijn Te Deum), maar ook een medley over filmmuziek uit de Star Wars-serie en jazz-muziek van de Deense componiste Natalia Jespersen. Uiteraard zal ook – naast enige ‘echte’ orgelwerken – een stichtelijke psalm (Fantasie over Psalm 33 van Cornelis de Wolf) niet ontbreken.

Scroll naar boven