Zondag 24 april 2022

17.00u Latijnse Vespers

Op zondag 24 april verzorgt de jeugdige Schola Bavonensis om 17.00u weer een Latijnse Vesperviering. De schola sluit hiermee aan bij de kloostertraditie, waarvoor door de eeuwen heen prachtige gregoriaanse melodieën zijn geschreven. De vespers zullen in het teken staan van Beloken Pasen. Anton Kamps zal ons voorgaan in de lezing en de gebeden.
Voor de viering speelt basiliekorganist Jan Willems van Jean-François Dandrieu (1682-1738) de variatiereeks over de paashymne “O Filii et Filiae’. Tijdens de viering een bewerking van dezelfde hymne van de Canadese componist Denis Bédard (1950-). De viering, waarmee we ook het Paasoctaaf besluiten, eindigt met het feestelijke Grand-choeur alla-Händel (opus 18) van Alexandre Guilmant (1837-1911).

Het meditatieve karakter van het gregoriaans nodigt uit voor stilte en reflectie. U bent dan ook van harte welkom in de eeuwenoude ruimte van de basiliek. De toegang is gratis en de kerk is al vanaf 16.30 uur geopend. De viering wordt ook gestreamd via ons YouTubekanaal.

Scroll naar boven